Ετήσια αρχεία: 2022


MimioFrame 72W, διαδραστικός πίνακας σε 5 λεπτά από την SESAT ltd

Μια ανακοίνωση από τον συνεργάτη μας στην Κύπρο κ. Μακρή Παντελή:

Tο MimioFrame, Αμερικανικής προέλευσης, είναι ένα πλαίσιο που εφαρμόζεται γρήγορα και μετατρέπει τον παραδοσιακό πίνακα σε διαδραστική επιφάνεια, διαδραστικό πίνακα μέσα σε 5 λεπτά. Χρησιμοποιήστε τον βιντεοπροβολέα σας και τον υπολογιστή σας. Έρχεται με ΔΩΡΕΑΝ, για πέντε χρόνια, το ειδικό δυναμικό λογισμικό τάξης Mimio Studio. Το εκπληκτικό είναι ότι επιτρέπει σε πολλα παιδιά να εργαστούν ταυτόχρονα. Εκπληκτικό είναι επίσης ότι δίνει δυνατότητα χρήσης από 3 συσκευές τηλεφώνου ή τάπλετ (MimoMobile).

Στοιχεία επικοινωνίας:

SESAT Ltd,
Pantelis Makris
UNDP Experts in Technology & Assistive Technology
UNDP Experts in Curriculum Development
Assistive Technology Experts
Consultants in Special Education
Tel. 00357 22356542 Fax. 00357 22429206
Mob. 00357 99663397 (WhatsApp, Viber, Messenger, Facetime)
Skype: makris.p

Πώς θα αλλάξετε το συνθηματικό σας

 
Μία σύντομη παρουσίαση που περιγράφει πώς θα αλλάξετε το συνθηματικό σας στην Kidmedia:
 Σχέδια Google για εύκολη δημιουργία ασκήσεων με εικόνες.

Μία παρουσίαση στην οποία θα μάθετε πώς να δημιουργήσετε ασκήσεις, έγγραφα , εννοιολογικούς χάρτες, προσκλήσεις και οποιοδήποτε έντυπο  θα χρειαστείτε για το σχολείο (και όχι μόνο). Η συγκεκριμένη παρουσίαση αφορά στην δημιουργία μίας άσκησης για να μάθουν τα παιδιά την ώρα αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις ίδιες τεχνικές για οτιδήποτε φανταστείτε.
'Ασκηση Μαθαίνουμε την ώρα
Τα σχέδια Google δεν χρειάζονται εγκατάσταση στον υπολογιστή, αποθηκεύονται on line και μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε και να τα επεξεργαστείτε από οποιονδήποτε υπολογιστή με σύνδεση στο διαδίκτυο. Το μόνο που χρειάζεστε είναι να έχετε έναν λογαριασμό στην Google.

Στο ερώτημα "Γιατί να μην χρησιμοποιήσω το Word ή κάποιον άλλον επεξεργαστή κειμένου;" θα απαντήσουμε ότι η μεγάλη διαφορά με τους επεξεργαστές κειμένου είναι ότι μπορείτε να μετακινήσετε όπου και όποτε θελήσετε εικόνες και κείμενα, να τροποποιήσετε ότι επιθυμείτε και να ΜΗΝ ανησυχήσετε ούτε για μια στιγμή ότι "Χάλασε η στοίχιση 🙁 "!!". Σημαντικό πλεονέκτημα είναι και η αναζήτηση για εικόνες στο διαδίκτυο μέσα στην εφαρμογή και η άμεση εισαγωγή τους στο έγγραφο καθώς και η άμεση αποθήκευση on-line. Επίσης έχετε την πολύ σημαντική δυνατότητα να δείτε το ιστορικό εκδόσεων και να κάνετε επαναφορά σε προηγούμενες εκδόσεις

Η παρουσίαση μας δεν καλύπτει όλες τις δυνατότητες της εφαρμογής. Αν επιθυμείτε , μπορείτε να διαβάσετε και την βοήθεια εδώ (στα Αγγλικά).

Αν πάλι δεν θέλετε να έχετε λογαριασμό Google ή θέλετε πιο προχωρημένες λειτουργίες σας προτείνουμε την δωρεάν εφαρμογή Inkscape ή το Libre Draw.

Αν έχετε απορίες ή θέλετε κάποια επιπλέον πληροφορία, μπορείτε να γράψετε ένα σχόλιο σε αυτό το άρθρο ή να μας στείλετε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή στην σελίδα μας στο Facebook.

Αν σας άρεσε αυτό το άρθρο, σας παρακαλούμε να μας βοηθήσετε κοινοποιώντας το στα κοινωνικά δίκτυα!
Αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε την άσκηση που φτιάξαμε μπορείτε να την κατεβάσετε εδώ και για να την αντιγράψετε και να την επεξεργαστείτε μπορείτε να την κατεβάσετε εδώ.

 Εκτυπώσεις μαθηματικών πράξεων

Εκπαιδευτικό εργαλείο «Εκτυπώσεις Μαθηματικών» (alpha έκδοση 0.6)

Μόνο για συνδρομητές.
Η εφαρμογή «Εκτυπώσεις μαθηματικών πράξεων» είναι ένα πρόγραμμα εκτύπωσης πράξεων στα μαθηματικά με δυνατότητα παραμετροποίησης και πολύ εύκολο στη χρήση του.Είναι για υπολογιστές με λειτουργικό windows και θα πρέπει να το κατεβάσετε και να το εγκαταστήσετε στον υπολογιστή σας, …. από τη σελίδα της kidmedia και από το υπομενού κατεβάστε….. διαλέγοντας την έκδοση ανάλογη του λειτουργικού σας συστήματος.
Στην alpha έκδοση 0.6, είναι διαθέσιμες οι εκτυπώσεις για πράξεις πρόσθεσης και αφαίρεσης.

ΑΡΧΙΚΗ ΟΘΟΝΗ
Τρέχοντας την εφαρμογή, στην αρχική οθόνη, διαθέσιμα είναι τα κουμπιά των πράξεων. Κάνοντας κλικ σε ένα από αυτά μεταφερόμαστε στην οθόνη των εκτυπώσεων για την πράξη που έχουμε επιλέξει. (Στην τρέχουσα έκδοση (δεύτερη 0.6) είναι διαθέσιμες οι πράξεις πρόσθεσης και αφαίρεσης).

ΟΘΟΝΗ ΕΚΤΥΠΩΣΕΩΝ
Η βασική αρχή είναι ότι....σε κάθε όρο της πράξης και στο αποτέλεσμα, δίνουμε τα αριθμητικά όρια. Στους όρους της πράξης βάζουμε αριθμούς από το 0-99 και στο αποτέλεσμα από το 0-198.
Τα τέσσερα κουμπιά που βρίσκονται αριστερά και κάτω στην οθόνη, μας βοηθούν να εξειδικεύσουμε το είδος των πράξεων. Στο πρώτο της σειράς, επιλέγουμε αν οι πράξεις μας θα είναι κάθετες ή οριζόντιες. Τα επόμενα δύο κιτρινοπορτοκαλί κουμπιά λειτουργούν συνδυαστικά και μας επιτρέπουν να επιλέξουμε αν οι πράξεις μας θα κάνουν ή όχι υπέρβαση της επόμενης δεκάδας. Αν παραμείνουν απενεργοποιημένα, τότε οι πράξεις θα είναι μεικτές, με ή χωρίς υπέρβαση. Το τέταρτο κουμπί της ομάδας αυτής καθορίζει αν το ζητούμενο στην πράξη θα είναι το αποτέλεσμα ή κάποιος από τους όρους της πράξης. Ολοκληρώνοντας την παραμετροποίηση επιλέγουμε τον αριθμό των πράξεων ανά σελίδα και με κλικ στο τελευταίο κουμπί δεξιά, εμφανίζεται η σελίδα των πράξεων έτοιμη για εκτύπωση.
Σημαντικό!  Πηγαίνοντας πάνω σε κάποιο κουμπί της εφαρμογής ή στους όρους και το αποτέλεσμα της πράξης, εμφανίζονται μηνύματα που περιγράφουν τη χρήση τους.
Τα κουμπιά που βρίσκονται στο πάνω μέρος της οθόνης από δεξιά προς τα αριστερά, μας επιτρέπουν: Να βρούμε αναλυτικές οδηγίες και video για τη χρήση του προγράμματος, να τυπώσουμε τη σελίδα που έχουμε μπροστά μας, να ανακατέψουμε τις πράξεις ώστε να τυπώνουμε με διαφορετική σειρά σε κάθε σελίδα, να σώσουμε σε αρχείο την παραμετροποίηση που ορίσαμε, να ανοίξουμε ένα αρχείο με μια αποθηκευμένη παραμετροποίηση, να επιστρέψουμε πίσω ένα βήμα με κάθε κλικ από το κουμπί της επιστροφής ώστε να αλλάξουμε κάποια από τις παραμέτρους μας.
Πατώντας τέλος το κόκκινο κουμπί, επιστρέφουμε στην αρχική οθόνη. Κλείνουμε την εφαρμογή, κλείνοντας το παράθυρο στο οποίο τρέχει.

Eκπαιδευτικό εργαλείο εκτυπώσεων. Λειτουργικό σύστημα Windows.

Κράτα το

Κράτα το