Ενσφηνώματα 3


Τα "Eνσφηνώματα 3" είναι ένα ανοικτού τύπου εκπαιδευτικό λογισμικό με 18 εργαλεία - δραστηριότητες και 9 παιχνίδια για τα μαθηματικά, με αριθμούς και πράξεις έως το 100. Σε αντίθεση με τα "Ενσφηνώματα 1 & 2" όπου υπάρχει έλεγχος και επιβράβευση ή προσέγγιση της γνώσης μέσα από το παιχνίδι, το λογισμικό αυτό είναι περισσότερο ένας ηλεκτρονικός πίνακας σύνθεσης μαθηματικών στοιχείων, ένα εργαλείο μάθησης.
Στόχος του είναι να βοηθήσει τα παιδιά να κατανοήσουν έννοιες όπως η υπέρβαση της δεκάδας, τα αθροίσματα των αριθμών έως το 100, την πράξη της αφαίρεσης, του πολλαπλασιασμού, της διαίρεσης και άλλα πολλά. Με τη χρήση των πολλαπλών αναπαραστάσεων, την ανάλυση των πράξεων βήμα - βήμα με έξυπνο και παραστατικό τρόπο, τη ζωγραφική πάνω στην οθόνη, τα επίπεδα βοήθειας που απλοποιούν τις λειτουργίες, το άμεσο κείμενο βοήθειας λειτουργίας της κάθε εφαρμογής με ιδέες και επισημάνσεις χρήσης και τη δυνατότητα να λειτουργεί σε διαδραστικό πίνακα. το καθιστούν ένα σύγχρονο (πολύτιμο) εποπτικό βοήθημα (εργαλείο) για τον/την εκπαιδευτικό.
Είναι ιδανικό επίσης και για χρήση από τα παιδιά, για να κατανοήσουν βαθύτερα τις πράξεις, να αποκτήσουν μαθηματική σκέψη, να λύσουν ασκήσεις και προβλήματα.
Αποτελείται από 27 συνολικά εφαρμογές (εργαλεία και παιχνίδια), με αρκετές από αυτές να έχουν διπλή λειτουργία (π.χ πρόσθεση ή αφαίρεση).Οι περισσότερες έχουν τη μορφή drag & drop, (παίρνουμε και τοποθετούμε αντικείμενα) ενώ άλλες αναλύουν σε βήματα μαθηματικές πράξεις, (πχ. πρόσθεση με κρατούμενο).

Μέγεθος αρχείου: 88,6 MB (92,952,334 bytes)
Όνομα αρχείου Install_ensfinomata_3.exe
Ημερομηνία συνδρομητικής έκδοσης 19/07/2014
Ημερομηνία αναβάθμισης 02/01/2021

Μόνο για Windows
ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΣΥΝΔΕΣΗ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

Μόνο για παλαιότερες εκδόσεις Windows:

Προσοχή!

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το λογισμικό χωρίς χρονικούς περιορισμούς, εφόσον είστε συνδρομητής στην ιστοσελίδα μας.
Για να εγγραφείτε στην ιστοσελίδα μας κάντε κλικ εδώ,

Οδηγίες εγκατάστασης:
Κάντε διπλό κλικ στο αρχείο Install_enfinomata_3.exe και ακολουθήστε τις οδηγίες που σας παρέχονται. Για να "τρέξετε" το πρόγραμμα κάντε διπλό κλικ στο εικονίδιο που θα δημιουργηθεί στην επιφάνεια εργασίας. Αφού το πρόγραμμα ξεκινήσει και εφόσον έχετε εγγραφεί στην ιστοσελίδα μας, κάντε κλικ στο μπλε κουμπί που γράφει "Σύνδεση". Στην οθόνη που θα εμφανιστεί πρέπει να δώσετε τα στοιχεία σύνδεσης στην ιστοσελίδα της kidmedia. Περιμένετε λίγο και το πρόγραμμα θα ξεκινήσει χωρίς χρονικούς περιορισμούς.