Μηνιαία αρχεία: Μάϊος 2021


Μηχανή αναζήτησης εργασίας Jooble

Το Jooble είναι ένας διεθνής ιστότοπος αναζήτησης θέσης εργασίας που χρησιμοποιείται καθημερινά από εκατομμύρια ανθρώπους σε 71 χώρες.
Η εταιρεία δραστηριοποιείται στην αγορά διαδικτυακών προσλήψεων από το 2006. Στα 14 χρόνια της ύπαρξής της, η εταιρεία εξελίχτηκε από μια startup που ιδρύθηκε από δύο φοιτητές σε μια παγκόσμια πλατφόρμα για θέσεις εργασίας. Σήμερα, το Jooble συγκαταλέγεται στους 3 ΚΟΡΥΦΑΙΟΥΣ ιστότοπους στον κόσμο όσον αφορά την επισκεψιμότητα στον τομέα "Θέσεις εργασίας και καριέρα" σύμφωνα με το SimilarWeb.

Σε αυτό το άρθρο θέλουμε να σας παρουσιάσουμε τη μηχανή για την αναζήτηση εργασίας Jooble. Στην ουσία, αυτός ο ιστότοπος λειτουργεί με τον εξής τρόπο: συλλέγονται οι ελεύθερες θέσεις εργασίας από διαφορετικούς ιστοτόπους και συγκεντρώνονται σε έναν. Σ’ αυτό το άρθρο θα συζητήσουμε τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά του.
-Πότε θα χρησιμοποιήσουμε την αναζήτηση Jooble;
Για να ξεκινήσετε, μπορείτε να μεταβείτε στον ιστότοπο Jooble και να το δείτε μόνοι σας. Είμαστε σίγουροι ότι μια ατομική ενασχόληση με τον ιστότοπο θα σας δώσει περισσότερες απαντήσεις από ό,τι το παρόν άρθρο.
Θα θέλαμε, όμως, να σας παρουσιάσουμε τα κύρια χαρακτηριστικά της Jooble από τρεις πλευρές:

1. Από τη μεριά του υποψηφίου εργασίας. Οι μηχανές αναζήτησης εργασίας είναι πολύ βολικές για τα άτομα που αναζητούν εργασία.

2. Από τη μεριά των εταιρειών που αναζητούν έναν υπάλληλο.

3. Από την οπτική γωνία ενός κατόχου διαδικτυακής πύλης για αναζήτηση εργασίας.

Τα οφέλη της Jooble για τον υποψήφιο εργασίας

Ας υποθέσουμε ότι κάποιος βαρέθηκε με το freelancing και αποφάσισε να βρει δουλειά. Μπορεί να εξερευνήσει διάφορους ιστοτόπους ψάχνοντας για την κατάλληλη θέση. Μπορεί όμως να κάνει και κάτι πιο εύκολο: να περάσει στη μηχανή αναζήτησης εργασίας και απλώς να πληκτρολογήσει το επάγγελμα που τον ενδιαφέρει, να διαλέξει μια πόλη ή περιοχή και να φιλτράρει τις ελεύθερες θέσεις με τη βοήθεια των φίλτρων στην αριστερή στήλη.

Οδηγίες αναζήτησης εργασίας στην Jooble

Όπως και σε άλλους ιστοτόπους για την αναζήτηση εργασίας

Μάλλον δεν σας εντυπωσιάσαμε και πολύ, αφού σίγουρα έχετε ήδη δει παρόμοια παραδείγματα και σε άλλους ιστοτόπους. Συνεπώς, τι προσφέρει αυτός ο ιστότοπος;
Είναι απλό. Δεν χρειάζεται να «τρέχετε» περίπου δώδεκα ιστοτόπους για να βρείτε την εργασία που σας ενδιαφέρει. Η Jooble συλλέγει κενές θέσεις εργασίας από διαφορετικούς ιστότοπους και τις συγκεντρώνει σε έναν.
Για παράδειγμα, εδώ φαίνεται μια θέση εργασίας που οδηγεί σε έναν από τους ιστότοπους.

Άλλος ιστότοπος με θέση εργασίας μέσα από την Jooble

Πατάμε το κουμπί και μεταβαίνουμε στον ιστότοπο προορισμού.

Και αν επιλέξουμε κάποιες άλλες θέσεις, τότε θα μεταβούμε σε άλλους ιστοτόπους.

Άλλοι ιστότοποι με θέση εργασίας μέσα από την Jooble

Σ’ αυτήν την περίπτωση στο CollegeLink

Έτσι, η διαδικασία αναζήτησης εργασίας απλοποιείται πολύ. Δεν χρειάζεται να περιηγηθείτε σε δεκάδες ιστοτόπους από τη στιγμή που όλα τοποθετούνται μέσα σ’ ένα πλαίσιο.
Υπάρχει όμως ένα σημαντικό μειονέκτημα: σε κάθε ιστότοπο θα πρέπει να κάνετε εγγραφή ξεχωριστά και να δημιουργήσετε ένα βιογραφικό. Μπορείτε βέβαια να το δημιουργήσετε με τη βοήθεια "αντιγραφή → επικόλληση", αλλά εξακολουθεί να είναι μια κοπιαστική διαδικασία. Οπότε, απλοποιείται μόνο η διαδικασία αναζήτησης εργασίας. Δεν μπορείτε να βασίζεστε σε πράγματα, όπως ένα βιογραφικό για όλες τις πλατφόρμες και σε έναν λογαριασμό.
Ωστόσο, ακόμη και το γεγονός, ότι δεν χρειάζεται να φτιάξετε χειροκίνητα ένα σωρό ιστότοπους, είναι ήδη ένα σημαντικό πλεονέκτημα.

Τα οφέλη για τις εταιρείες

Ναι, σίγουρα υπάρχουν. Και δεν χρειάζεται να μας πειράζει: «Δημοσίευσα μια κενή θέση σε έναν τέτοιο ιστότοπο, πλήρωσα για την τοποθέτησή της και τώρα είναι εμφανής και σε διαφορετική ιστοσελίδα!» Αντίθετα, η κενή θέση εργασίας εμφανίζεται δωρεάν σε μία ακόμη υπηρεσία, γεγονός που αυξάνει την πιθανότητα ταχύτερης εύρεσης υπαλλήλου.
Κατά συνέπεια, αυτό προφανώς είναι ένα όφελος για τις εταιρείες. Τουλάχιστον, έχετε λάβει μια επιπλέον ευκαιρία για να φανεί η δική σας ελεύθερη θέση εργασίας δωρεάν. Δυστυχώς, δεν υπάρχει τρόπος άμεσης δημοσίευσης κενών θέσεων, αλλά όταν μας χαρίζουν ένα γάιδαρο, δε θα τον κοιτάμε στα δόντια. Πάντως, οι περισσότεροι άνθρωποι θα δουν την ελεύθερη θέση εργασίας στην εταιρεία σας, και παράλληλα, αυτό θα αυξήσει την πιθανότητα πρόσληψης ενός πιο κατάλληλου υπαλλήλου και συνάμα θα μειωθεί ο χρόνος για την αναζήτησή του.

Τα οφέλη για κατόχους των ιστοτόπων
Εάν έχετε τη δική σας διαδικτυακή πύλη που παρέχει υπηρεσίες αναζήτησης υπαλλήλων, τότε μπορείτε επίσης να έχετε όφελος.

Πρόγραμμα συνεργατών για συμβούλους εργασίας

Πρόγραμμα συνεργατών για ιδιοκτήτες συμβούλων εργασίας

Ας υποθέσουμε ότι είστε κάτοχος ενός ιστοτόπου εργασίας και έχετε ήδη κάποια βάση κενών θέσεων, αλλά έχετε το εξής πρόβλημα: υπάρχουν λίγοι υποψήφιοι για εργασία.
Εδώ θα σας βοηθήσει η Jooble. Δε θα λυθούν όλα τα θέματα, φυσικά, αλλά θα είναι αρκετά χρήσιμη.
Πρέπει να μεταβείτε στην στήλη για τους συνεργάτες: https://gr.jooble.org/partner/ppc. Εκεί μπορείτε να βρείτε οδηγίες για το πώς να δημιουργήσετε ένα κανάλι XML, έτσι ώστε οι θέσεις εργασίας σας να μεταδίδονται στο agregator.

Δημιουργήστε ένα κανάλι XML στην Jooble

Και μετά μπορείτε να διαλέξετε το σχέδιο διαχείρισης της κυκλοφορίας.

σχέδιο διαχείρισης της κυκλοφορίας

Υπάρχουν δύο είδη κυκλοφορίας
Μπορείτε να επιλέξετε ένα δωρεάν πακέτο, επειδή οι δικές σας κενές θέσεις εργασίας θα εμφανίζονται στη γενική ροή ούτως ή άλλως.
Εάν διαλέξετε την premium, αντί να διαβάσετε την περιγραφή εργασίας απευθείας στη Jooble, θα μεταβείτε αυτόματα στον ιστότοπο προορισμού. Επίσης, η κενή θέση θα ξεχωρίζει από τις άλλες· για παράδειγμα, κάθε θέση θα έχει το δικό της έμβλημα.
Το όφελος από τη συνεργασία με την Jooble υπάρχει δηλαδή μόνο, εάν έχετε κενές θέσεις εργασίας στον ιστότοπό σας, καθώς μόνο οι υποψήφιοι μπορούν να προσελκύσουν αυτήν την πλατφόρμα.

Jooble – χρήσημο σύστημα διαχείρισης

Σίγουρα αξίζει να χρησιμοποιήσετε αυτή τη μηχανή για αναζήτηση εργασία, προκειμένου να λύσετε τα δικά σας θέματα. Θα βοηθήσει εξίσου και τους υποψήφιους εργασίας να βρουν δουλειά γρηγορότερα και σε ιστότοπους πρόσληψης, για να δείξουν ελεύεθερες θέσεις εργασίας σε όσο το δυνατόν περισσότερους υποψηφίους εργασίας.


Σώστε την πριγκίπισσα


Εκτέλεση εφαρμογής A
Εκτέλεση εφαρμογής BΕκπαιδευτικό εργαλείο
Προπαίδεια σε μια ιστορία αγάπης.
Θεματική Ενότητα: Μαθηματικά. Πολλαπλασιασμός-προπαίδεια. Ένα παιχνίδι για την προπαίδεια σε 2 εκδόσεις για το μαθητή και 1 εκπαιδευτικό εργαλείο για το δάσκαλο. Στην ιστορία μας, ο ήρωας προσπαθεί να ελευθερώσει την πριγκίπισσα που την έχουν απαγάγει και κλειδώσει στον πύργο. Για να το πετύχει αυτό θα πρέπει να τον βοηθήσουμε λύνοντας πράξεις προπαίδειας. Συνολικά για να μπορέσει να σώσει την πριγκίπισσα, θα πρέπει να λύσουμε 20 πράξεις προπαίδειας μέσα στο χρόνο που έχουμε στη διάθεσή μας. Στην (Α) έκδοση δεν υπάρχει η δυνατότητα επιλογής αριθμών και συμμετέχουν όλες οι πράξεις της προπαίδειας εκτός από αυτές των αριθμών 0, 1 και 10 και με τον περιορισμό ο μικρότερος αριθμός να είναι πάντα ο πρώτος όρος της πράξης. Στη (Β) έκδοση δίνεται η δυνατότητα να επιλέξουμε τον ή τους αριθμούς των οποίων θέλουμε τις πράξεις προπαίδειας (Κάνουμε κλικ στον ή στους αριθμούς που θέλουμε και πατάμε το πράσινο κουμπί PLAY για να αρχίσει το παιχνίδι). Το παιχνίδι έχει διάρκεια 2 λεπτών σε καθαρό όμως χρόνο (ο χρόνος τρέχει μόνο όταν πρέπει να δώσουμε την απάντησή μας). Με κάθε σωστή απάντηση ο ήρωας μας προχωράει ένα βήμα και εμείς κερδίζουμε βαθμούς ανάλογα με το βήμα στο οποίο βρίσκεται. (Στο 1ο βήμα κερδίζουμε ένα βαθμό....στο 2ο βήμα 2 βαθμούς....στο 5ο βήμα 5 βαθμούς......κλπ), χωρίς να χάνουμε βαθμούς σε λάθος απάντηση, χάνοντας μόνο από το χρόνο που μας απομένει. Επιπλέον βαθμούς κερδίζουμε από το χρόνο που έχει απομείνει: Χωρίς επίπεδο βοήθειας κερδίζουμε βαθμούς ίσους με το πενταπλάσιο του χρόνου που έχει απομείνει, με ενεργοποιημένο το 1ο επίπεδο βοήθειας κερδίζουμε βαθμούς ίσους με το διπλάσιο του χρόνου που έχει απομείνει, ενώ με ενεργοποιημένο το 2ο επίπεδο βοήθειας, δεν κερδίζουμε καθόλου επιπλέον βαθμούς.  Κερδίζουμε 1 αστέρι έχοντας πετύχει πάνω από 100 βαθμούς στο σύνολο, 2 αστέρια εάν έχουμε πετύχει πάνω από 200 βαθμούς και έχουμε καταφέρει να ελευθερώσουμε την πριγκίπισσα. Για να κερδίσουμε το 3ο αστέρι θα πρέπει να μην έχουμε κάνει κανένα λάθος σε όλες τις πράξεις του παιχνιδιού. Κουμπιά: Κόκκινο:Βγαίνουμε από το παιχνίδι. Πορτοκαλί:Αρχίζει την εφαρμογή από την αρχή μηδενίζοντας χρόνο και βαθμούς. Πράσινο: Με επαναλαμβανόμενα κλικ επιλέγουμε τα επίπεδα βοήθειας. Στο 1ο επίπεδο βοήθειας, αυξάνουμε το χρόνο του παιχνιδιού από 2 λεπτά (120") σε 3 λεπτά (180") και στο 2ο επίπεδό βοήθειας σε 4 λεπτά (240"). ΠΡΟΣΟΧΗ!!! Αλλάζοντας το επίπεδο βοήθειας το παιχνίδι αρχίζει από την αρχή. Οnline εκπαιδευτικό παιχνίδι για παιδιά ειδικής αγωγής και παιδιά Α΄, Β΄και Γ΄Δημοτικού. Μπορεί να "τρέξει" σε λειτουργικό Windows, Android, IOS, Mac OS, Linux.
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΕΡΓΑΛΕΙΟ. Στην αρχική του οθόνη, ο εκπαιδευτικός έχει τη δυνατότητα να ορίσει τους όρους της πράξης με έναν ή περισσότερους αριθμούς (Για παράδειγμα θα μπορούσε να ορίσει στην προπαίδεια του 3, το παιχνίδι να περιλαμβάνει μόνο τους αριθμούς 1,2,3,4,5). Έχοντας ορίσει τον ή τους αριθμούς στα Χ και Y, στο κάτω μέρος της οθόνης εμφανίζεται ένα μεγάλο πράσινο κουμπί (Play)Εικονίδιο για εκκίνηση του παιχνιδιού και πιο κάτω ένα σύνδεσμος (link). Δύο είναι οι διαθέσιμες επιλογές. Στην πρώτη, πατώντας το πράσινο κουμπί αρχίζει το παιχνίδι με την παραμετροποίηση που επιλέξαμε, ενώ στη δεύτερη μπορούμε είτε να αντιγράψουμε απευθείας τον σύνδεσμο (link), είτε να τον αποθηκεύσουμε πατώντας το μοβ κουμπίΕικονίδιο για αποθήκευση συνδέσμου, για να τον στείλουμε στους μαθητές και τις μαθήτριές μας και το παιχνίδι να "τρέξει" με τις παραμέτρους που ορίσαμε, χωρίς δυνατότητα τροποποίησης. Εκτός από το κουμπί της εξόδου, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το μπλε κουμπίΕικονίδιο για να είναι μικρότερος ο πρώτος όρος που ορίζει ότι ο πρώτος όρος της πράξης θα είναι πάντα μικρότερος και το γαλάζιο κουμπί της βοήθειας όπου μπορούμε προκαταβολικά να ορίσουμε το χρόνο του παιχνιδιού. Πατώντας το πορτοκαλί κουμπί, ανατρέχουμε στις οδηγίες χρήσης της εφαρμογής. Τέλος, με την ολοκλήρωση της εφαρμογής, ο κάθε μαθητής μπορεί να μας στείλει ένα στιγμιότυπο με την επίδοσή του, κάνοντας κλικ στο πορτοκαλί κουμπίικονίδιο για αποθήκευση στιγμιότυπου που βρίσκεται κάτω δεξιά του πίνακα του σκορ (Αποθηκεύει τον πίνακα του σκορ ως εικόνα) και να μας στείλει την επίδοσή του, ενώ εάν θέλει να ξαναπροσπαθήσει για καλύτερο σκορ, μπορεί να πατήσει το πορτοκαλί κουμπί κάτω αριστερά του πίνακα του σκορΕικονίδιο για επανεκκίνηση του παιχνιδιού, ή το πορτοκαλί κουμπί στη δεξιά στήλη της οθόνης.
Επιστροφή