Μηχανή αναζήτησης εργασίας Jooble


Το Jooble είναι ένας διεθνής ιστότοπος αναζήτησης θέσης εργασίας που χρησιμοποιείται καθημερινά από εκατομμύρια ανθρώπους σε 71 χώρες.
Η εταιρεία δραστηριοποιείται στην αγορά διαδικτυακών προσλήψεων από το 2006. Στα 14 χρόνια της ύπαρξής της, η εταιρεία εξελίχτηκε από μια startup που ιδρύθηκε από δύο φοιτητές σε μια παγκόσμια πλατφόρμα για θέσεις εργασίας. Σήμερα, το Jooble συγκαταλέγεται στους 3 ΚΟΡΥΦΑΙΟΥΣ ιστότοπους στον κόσμο όσον αφορά την επισκεψιμότητα στον τομέα "Θέσεις εργασίας και καριέρα" σύμφωνα με το SimilarWeb.

Σε αυτό το άρθρο θέλουμε να σας παρουσιάσουμε τη μηχανή για την αναζήτηση εργασίας Jooble. Στην ουσία, αυτός ο ιστότοπος λειτουργεί με τον εξής τρόπο: συλλέγονται οι ελεύθερες θέσεις εργασίας από διαφορετικούς ιστοτόπους και συγκεντρώνονται σε έναν. Σ’ αυτό το άρθρο θα συζητήσουμε τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά του.

-Πότε θα χρησιμοποιήσουμε την αναζήτηση Jooble;
Για να ξεκινήσετε, μπορείτε να μεταβείτε στον ιστότοπο Jooble και να το δείτε μόνοι σας. Είμαστε σίγουροι ότι μια ατομική ενασχόληση με τον ιστότοπο θα σας δώσει περισσότερες απαντήσεις από ό,τι το παρόν άρθρο.
Θα θέλαμε, όμως, να σας παρουσιάσουμε τα κύρια χαρακτηριστικά της Jooble από τρεις πλευρές:

1. Από τη μεριά του υποψηφίου εργασίας. Οι μηχανές αναζήτησης εργασίας είναι πολύ βολικές για τα άτομα που αναζητούν εργασία.

2. Από τη μεριά των εταιρειών που αναζητούν έναν υπάλληλο.

3. Από την οπτική γωνία ενός κατόχου διαδικτυακής πύλης για αναζήτηση εργασίας.

Τα οφέλη της Jooble για τον υποψήφιο εργασίας

Ας υποθέσουμε ότι κάποιος βαρέθηκε με το freelancing και αποφάσισε να βρει δουλειά. Μπορεί να εξερευνήσει διάφορους ιστοτόπους ψάχνοντας για την κατάλληλη θέση. Μπορεί όμως να κάνει και κάτι πιο εύκολο: να περάσει στη μηχανή αναζήτησης εργασίας και απλώς να πληκτρολογήσει το επάγγελμα που τον ενδιαφέρει, να διαλέξει μια πόλη ή περιοχή και να φιλτράρει τις ελεύθερες θέσεις με τη βοήθεια των φίλτρων στην αριστερή στήλη.

Οδηγίες αναζήτησης εργασίας στην Jooble

Όπως και σε άλλους ιστοτόπους για την αναζήτηση εργασίας

Μάλλον δεν σας εντυπωσιάσαμε και πολύ, αφού σίγουρα έχετε ήδη δει παρόμοια παραδείγματα και σε άλλους ιστοτόπους. Συνεπώς, τι προσφέρει αυτός ο ιστότοπος;
Είναι απλό. Δεν χρειάζεται να «τρέχετε» περίπου δώδεκα ιστοτόπους για να βρείτε την εργασία που σας ενδιαφέρει. Η Jooble συλλέγει κενές θέσεις εργασίας από διαφορετικούς ιστότοπους και τις συγκεντρώνει σε έναν.
Για παράδειγμα, εδώ φαίνεται μια θέση εργασίας που οδηγεί σε έναν από τους ιστότοπους.

Άλλος ιστότοπος με θέση εργασίας μέσα από την Jooble

Πατάμε το κουμπί και μεταβαίνουμε στον ιστότοπο προορισμού.

Και αν επιλέξουμε κάποιες άλλες θέσεις, τότε θα μεταβούμε σε άλλους ιστοτόπους.

Άλλοι ιστότοποι με θέση εργασίας μέσα από την Jooble

Σ’ αυτήν την περίπτωση στο CollegeLink

Έτσι, η διαδικασία αναζήτησης εργασίας απλοποιείται πολύ. Δεν χρειάζεται να περιηγηθείτε σε δεκάδες ιστοτόπους από τη στιγμή που όλα τοποθετούνται μέσα σ’ ένα πλαίσιο.
Υπάρχει όμως ένα σημαντικό μειονέκτημα: σε κάθε ιστότοπο θα πρέπει να κάνετε εγγραφή ξεχωριστά και να δημιουργήσετε ένα βιογραφικό. Μπορείτε βέβαια να το δημιουργήσετε με τη βοήθεια "αντιγραφή → επικόλληση", αλλά εξακολουθεί να είναι μια κοπιαστική διαδικασία. Οπότε, απλοποιείται μόνο η διαδικασία αναζήτησης εργασίας. Δεν μπορείτε να βασίζεστε σε πράγματα, όπως ένα βιογραφικό για όλες τις πλατφόρμες και σε έναν λογαριασμό.
Ωστόσο, ακόμη και το γεγονός, ότι δεν χρειάζεται να φτιάξετε χειροκίνητα ένα σωρό ιστότοπους, είναι ήδη ένα σημαντικό πλεονέκτημα.

Τα οφέλη για τις εταιρείες

Ναι, σίγουρα υπάρχουν. Και δεν χρειάζεται να μας πειράζει: «Δημοσίευσα μια κενή θέση σε έναν τέτοιο ιστότοπο, πλήρωσα για την τοποθέτησή της και τώρα είναι εμφανής και σε διαφορετική ιστοσελίδα!» Αντίθετα, η κενή θέση εργασίας εμφανίζεται δωρεάν σε μία ακόμη υπηρεσία, γεγονός που αυξάνει την πιθανότητα ταχύτερης εύρεσης υπαλλήλου.
Κατά συνέπεια, αυτό προφανώς είναι ένα όφελος για τις εταιρείες. Τουλάχιστον, έχετε λάβει μια επιπλέον ευκαιρία για να φανεί η δική σας ελεύθερη θέση εργασίας δωρεάν. Δυστυχώς, δεν υπάρχει τρόπος άμεσης δημοσίευσης κενών θέσεων, αλλά όταν μας χαρίζουν ένα γάιδαρο, δε θα τον κοιτάμε στα δόντια. Πάντως, οι περισσότεροι άνθρωποι θα δουν την ελεύθερη θέση εργασίας στην εταιρεία σας, και παράλληλα, αυτό θα αυξήσει την πιθανότητα πρόσληψης ενός πιο κατάλληλου υπαλλήλου και συνάμα θα μειωθεί ο χρόνος για την αναζήτησή του.

Τα οφέλη για κατόχους των ιστοτόπων
Εάν έχετε τη δική σας διαδικτυακή πύλη που παρέχει υπηρεσίες αναζήτησης υπαλλήλων, τότε μπορείτε επίσης να έχετε όφελος.

Πρόγραμμα συνεργατών για συμβούλους εργασίας

Πρόγραμμα συνεργατών για ιδιοκτήτες συμβούλων εργασίας

Ας υποθέσουμε ότι είστε κάτοχος ενός ιστοτόπου εργασίας και έχετε ήδη κάποια βάση κενών θέσεων, αλλά έχετε το εξής πρόβλημα: υπάρχουν λίγοι υποψήφιοι για εργασία.
Εδώ θα σας βοηθήσει η Jooble. Δε θα λυθούν όλα τα θέματα, φυσικά, αλλά θα είναι αρκετά χρήσιμη.
Πρέπει να μεταβείτε στην στήλη για τους συνεργάτες: https://gr.jooble.org/partner/ppc. Εκεί μπορείτε να βρείτε οδηγίες για το πώς να δημιουργήσετε ένα κανάλι XML, έτσι ώστε οι θέσεις εργασίας σας να μεταδίδονται στο agregator.

Δημιουργήστε ένα κανάλι XML στην Jooble

Και μετά μπορείτε να διαλέξετε το σχέδιο διαχείρισης της κυκλοφορίας.

σχέδιο διαχείρισης της κυκλοφορίας

Υπάρχουν δύο είδη κυκλοφορίας
Μπορείτε να επιλέξετε ένα δωρεάν πακέτο, επειδή οι δικές σας κενές θέσεις εργασίας θα εμφανίζονται στη γενική ροή ούτως ή άλλως.
Εάν διαλέξετε την premium, αντί να διαβάσετε την περιγραφή εργασίας απευθείας στη Jooble, θα μεταβείτε αυτόματα στον ιστότοπο προορισμού. Επίσης, η κενή θέση θα ξεχωρίζει από τις άλλες· για παράδειγμα, κάθε θέση θα έχει το δικό της έμβλημα.
Το όφελος από τη συνεργασία με την Jooble υπάρχει δηλαδή μόνο, εάν έχετε κενές θέσεις εργασίας στον ιστότοπό σας, καθώς μόνο οι υποψήφιοι μπορούν να προσελκύσουν αυτήν την πλατφόρμα.

Jooble – χρήσημο σύστημα διαχείρισης

Σίγουρα αξίζει να χρησιμοποιήσετε αυτή τη μηχανή για αναζήτηση εργασία, προκειμένου να λύσετε τα δικά σας θέματα. Θα βοηθήσει εξίσου και τους υποψήφιους εργασίας να βρουν δουλειά γρηγορότερα και σε ιστότοπους πρόσληψης, για να δείξουν ελεύεθερες θέσεις εργασίας σε όσο το δυνατόν περισσότερους υποψηφίους εργασίας.

Γράψτε ένα σχόλιο