Ημερήσια αρχεία: 22 Δεκεμβρίου 2020


Σύνθεση εικόνων με σήματα και φανάρια


Εκτέλεση εφαρμογής

Συναρμολόγησε όποιο σήμα ή φανάρι θέλεις.
Θεματική Ενότητα: Κυκλοφοριακή αγωγή. Στο κέντρο της οθόνης εμφανίζονται 9 τετράγωνα σε 3 τριάδες η μία κάτω από την άλλη ενωμένα μεταξύ τους. Κάθε ένα από αυτά τα τετράγωνα περιέχει 8 κομμάτια από 8 εικόνες με σήματα κυκλοφορίας. Ο μαθητής με επαναλαμβανόμενα κλικ πάνω σε κάθε τετράγωνο εμφανίζει κάθε φορά και ένα τμήμα μιας εικόνας. Στόχος μας θα είναι να καταφέρει σε κάθε τετράγωνο να εμφανίσει τα κομμάτια της ίδιας εικόνας ώστε αυτή να ολοκληρωθεί. Με την ολοκλήρωση μιας εικόνας ακούμε το ηχητικό μήνυμα που περιγράφει το σήμα ή το φανάρι κυκλοφορίας και στη συνέχεια η εφαρμογή ανακατεύει και πάλι τα τετράγωνα. Με την συμπλήρωση μιας εικόνας, σηκώνεται και ένα από τα 10 ζωάκια που βρίσκονται στο πάνω μέρος της οθόνης. Η εφαρμογή δεν σταματάει ποτέ. Κουμπιά: Κόκκινο:Βγαίνουμε από το παιχνίδι. Πορτοκαλί: Εμφανίζουμε και εξαφανίζουμε τις κίτρινες γραμμές που διαχωρίζουν τα κομμάτια των εικόνων. Οnline εκπαιδευτικό παιχνίδι για παιδιά ειδικής αγωγής, Α΄και Β΄δημοτικού. Μπορεί να "τρέξει" σε λειτουργικό Windows, Android, IOS, Mac OS, Linux.
Επιστροφή

Ο Ταξάκης ρωτάει τα σήματα


Εκτέλεση εφαρμογής

Ο Ταξάκης ρωτάει.
Θεματική Ενότητα: Κυκλοφοριακή αγωγή. Περιμετρικά της οθόνης εμφανίζονται σήματα κυκλοφορίας και στο κέντρο, το σκίτσο ενός κίτρινου ταξί που μιλάει. Στο κάτω μέρος της οθόνης εμφανίζονται αριστερά ένα «χορευτό» αυτοκίνητο που χορεύει και δεξιά ένα γκαράζ με ανοικτή πόρτα. Το κίτρινο ταξί μας ζητάει να βρούμε ένα σήμα. Με κλικ πάνω στο κίτρινο ταξί επαναλαμβάνεται η ερώτηση. Κάνοντας κλικ στο σωστό σήμα, αυτό ακούγεται ηχητικά και το «χορευτό» αυτοκίνητο προχωράει προς το «σπίτι» του. Αν κάνουμε λάθος, το αυτοκίνητο τουμπάρει και ακούγεται ξανά το ηχητικό μήνυμα για το σήμα που ζητήθηκε. Στόχος του παιχνιδιού είναι το «χορευτό» αυτοκίνητο να μπει στο σπίτι του». Όταν τα καταφέρει, η πόρτα του γκαράζ κλείνει και αμέσως μετά η διαδικασία επαναλαμβάνεται. Τα σήματα κυκλοφορίας είναι συνολικά (12) τα οποία μπορούμε να ανακατεύουμε και να εμφανίζουμε στην οθόνη τα (6) από αυτά. Το παιχνίδι έχει διάρκεια 5 λεπτά. Για κάθε σωστή απάντηση κερδίζουμε (3) βαθμούς ενώ για κάθε λάθος απάντηση χάνουμε (1) βαθμό. Κερδίζουμε επιπλέον (10) βαθμούς κάθε φορά που το «χορευτό» αυτοκίνητο μπαίνει στο γκαράζ. Κουμπιά: Κόκκινο:Βγαίνουμε από το παιχνίδι. Πορτοκαλί: Ανακατεύουμε τα σήματα και τα φανάρια. Οnline εκπαιδευτικό παιχνίδι για παιδιά ειδικής αγωγής, Α΄και Β΄δημοτικού. Μπορεί να "τρέξει" σε λειτουργικό Windows, Android, IOS, Mac OS, Linux.
Επιστροφή

Μαθαίνουμε τα σήματα και τα φανάρια


Εκτέλεση εφαρμογής

Μαθαίνουμε τα σήματα και τα φανάρια με τον ταξάκη.
Θεματική Ενότητα: Κυκλοφοριακή αγωγή. Περιμετρικά της οθόνης εμφανίζονται σήματα κυκλοφορίας και στο κέντρο, το σκίτσο ενός κίτρινου ταξί που μιλάει. Τα σήματα κυκλοφορίας είναι συνολικά (12) τα οποία μπορούμε ν΄ ανακατεύουμε και να εμφανίζουμε στην οθόνη τα (6) από αυτά. Ο μαθητής διαλέγει με κλικ ένα σήμα και αυτό εμφανίζεται πάνω στο παρμπρίζ του κίτρινου ταξί που μας εξηγεί τι είναι. Στη συνέχεια εμφανίζεται μια φωτογραφία στην οποία υπάρχει το σήμα που είχε επιλεγεί και ακούγεται πάλι το αντίστοιχο ηχητικό μήνυμα. Στόχος της εφαρμογής είναι να μάθει ο μαθητής τα σήματα μεμονωμένα αλλά και σε πραγματικές συνθήκες. Κουμπιά: Κόκκινο:Βγαίνουμε από το παιχνίδι. Πορτοκαλί: Ανακατεύουμε τα σήματα και τα φανάρια. Οnline εκπαιδευτικό παιχνίδι για παιδιά ειδικής αγωγής, Α΄και Β΄δημοτικού. Μπορεί να "τρέξει" σε λειτουργικό Windows, Android, IOS, Mac OS, Linux.
Επιστροφή