Ημερήσια αρχεία: 16 Δεκεμβρίου 2020


Προσαρμοσμένη αφαίρεση στη δεκάδα ή στην εικοσάδα


Εφαρμογή στη 10άδα


Εφαρμογή στην 20άδα

Αφαίρεση με σταθερό μειωτέο ή αφαιρετέο.
Θεματική Ενότητα: Μαθηματικά–Αριθμοί και πράξεις. Στο πάνω μέρος της οθόνης εμφανίζεται μια τυχαία πράξη πρόσθεσης στη δεκάδα.Αυτό που διαφοροποιεί την εφαρμογή είναι το γεγονός ότι μπορούμε να ορίσουμε εμείς ποιος θα είναι ο μειωτέος ή ο αφαιρετέος ώστε να παραμένει πάντα σταθερός. Με  επαναλαμβανόμενα κλικ πάνω στον σκούρο χρωματικά μειωτέο ή αφαιρετέο ορίζουμε τον αριθμό που θέλουμε. Το πρόγραμμα αυτόματα, ανάλογα με την επιλογή μας προσαρμόζει την πράξη ώστε ο αφαιρετέος να μην είναι μεγαλύτερος από τον μειωτέο. Πατώντας το ροζ κουμπί, μπορούμε να ορίσουμε σταθερό τον αφαιρετέο με  τυχαίο το μειωτέο. Στη λανθασμένη απάντηση χάνουμε (1) βαθμό από το συνολικό σκορ. Στη σωστή απάντηση κερδίζουμε (2) βαθμούς και μετά τον ήχο επιβράβευσης η εφαρμογή προχωράει στην επόμενη πράξη. Το παιχνίδι έχει διάρκεια 5 λεπτών. Κουμπιά: Κόκκινο:Βγαίνουμε από το παιχνίδι. Πορτοκαλί:Αρχίζουμε το παιχνίδι από την αρχή. Ροζ:Επιλέγουμε ποιος από τους προσθετέους θα είναι ο σταθερός. Οnline εκπαιδευτικό παιχνίδι για παιδιά ειδικής αγωγής και Α΄& Β΄δημοτικού. Μπορεί να "τρέξει" σε λειτουργικό Windows, Android, IOS, Mac OS, Linux.
Επιστροφή

Προσαρμοσμένη πρόσθεση στη δεκάδα ή στην εικοσάδα


Εφαρμογή στη 10άδα


Εφαρμογή στην 20άδα

Πρόσθεση με σταθερό προσθετέο.
Θεματική Ενότητα: Μαθηματικά–Αριθμοί και πράξεις. Στο πάνω μέρος της οθόνης εμφανίζεται μια τυχαία πράξη πρόσθεσης στη δεκάδα.Αυτό που διαφοροποιεί την εφαρμογή είναι το γεγονός ότι μπορούμε να ορίσουμε εμείς ποιος θα είναι ο ένας από τους δύο προσθετέους. Με επαναλαμβανόμενα κλικ πάνω στον σκούρο χρωματικά προσθετέο ορίζουμε τον αριθμό που θέλουμε. Το πρόγραμμα αυτόματα, ανάλογα με την επιλογή μας, προσαρμόζει την πράξη με τυχαίο τον δεύτερο προσθετέο, ώστε το σύνολο του αθροίσματος να μην ξεπερνάει το 10 ή το 20, ανάλογα την εφαρμογή. Πατώντας το ροζ κουμπί, μπορούμε να ορίσουμε σταθερό τον 2ο προσθετέο με  τυχαίο τον 1ο προσθετέο. Στη λανθασμένη απάντηση χάνουμε (1) βαθμό από το συνολικό σκορ. Στη σωστή απάντηση κερδίζουμε (2) βαθμούς και μετά τον ήχο επιβράβευσης η εφαρμογή προχωράει στην επόμενη πράξη. Το παιχνίδι έχει διάρκεια 5 λεπτών. Κουμπιά: Κόκκινο:Βγαίνουμε από το παιχνίδι. Πορτοκαλί:Αρχίζουμε το παιχνίδι από την αρχή. Ροζ:Επιλέγουμε ποιος από τους προσθετέους θα είναι ο σταθερός. Οnline εκπαιδευτικό παιχνίδι για παιδιά ειδικής αγωγής και Α΄& Β΄δημοτικού. Μπορεί να "τρέξει" σε λειτουργικό Windows, Android, IOS, Mac OS, Linux.
Επιστροφή

Οι σουπιές και το υποβρύχιο


Εκτέλεση εφαρμογής

Μέτρα, πόσες είναι οι σουπιές.
Θεματική Ενότητα: Μαθηματικά–Αριθμοί στη δεκάδα. Σε ένα περιβάλλον βυθού, ο μαθητής θα πρέπει να σύρει και να αφήσει (drag n drop) στον κύκλο στο κάτω μέρος της οθόνης, τον αριθμό που αντιστοιχεί στις σουπιές που εμφανίζονται τυχαία στην οθόνη. Κάθε φορά που δίνεται σωστή απάντηση ακούγεται ο ήχος του υποβρυχίου που κατεβαίνει σιγά-σιγά και σε πέντε βήματα προς τον θησαυρό που είναι και ο τελικός στόχος για να τον ανοίξει. Όταν το καταφέρει το υποβρύχιο ανεβαίνει ψηλά για να επαναληφθεί η ίδια διαδικασία μέχρι το τέλος του χρόνου του παιχνιδιού. Όταν αφήνει λάθος αριθμό, αυτός απλά επιστρέφει στη θέση του. Το παιχνίδι έχει διάρκεια πέντε (5) λεπτά. Κερδίζουμε ένα (1) βαθμό για κάθε σωστή τοποθέτηση αριθμού και (5) βαθμούς όταν παίρνουμε το θησαυρό ενώ, δεν χάνουμε κανένα βαθμό με μία λάθος τοποθέτηση αριθμού. Κουμπιά: Κόκκινο:Βγαίνουμε από το παιχνίδι. Πορτοκαλί:Αρχίζουμε το παιχνίδι από την αρχή. Οnline εκπαιδευτικό παιχνίδι για παιδιά ειδικής και προσχολικής αγωγής και Α΄δημοτικού. Μπορεί να "τρέξει" σε λειτουργικό Windows, Android, IOS, Mac OS, Linux.
Επιστροφή

Σειροθέτηση αριθμών στη δεκάδα και στην εικοσάδα


Εφαρμογή με αριθμ.0-10


Εφαρμογή με αριθμ.10-20

Βάζουμε σε σειρά τους αριθμούς 0-10 ή τους αριθμούς 10-20.

Θεματική Ενότητα: Μαθηματικά–Αριθμοί στη δεκάδα και εικοσάδα. Στην οθόνη εμφανίζεται σε διαγώνια θέση ένα σύνολο με 11 υποδοχές στις οποίες ο μαθητής θα πρέπει να πάρει, να σύρει και να τοποθετήσει με τη σειρά τους αριθμούς από το 0 έως το 10 ή από το 10 έως το 20 που βρίσκονται διάσπαρτοι. Στόχος μας είναι να καταφέρει ο μαθητής να τοποθετήσει όλους τους αριθμούς σε σειρά. Όταν ένας αριθμός μπει στη σωστή υποδοχή, τότε κλειδώνει, ενώ εάν μπει σε λάθος υποδοχή επανέρχεται στην αρχική του θέση. Με το επίπεδο βοήθειας ενεργοποιημένο, στις υποδοχές εμφανίζονται αχνά οι σωστοί αριθμοί ώστε ο μαθητής να μπορεί να ολοκληρώσει την εφαρμογή πιο εύκολα. Υπάρχει τέλος η δυνατότητα αρχικής τοποθέτησης στη σωστή τους θέση και εναλλάξ των αριθμών στα 2 άκρα και στη μέση ή των μονών αριθμών ή των ζυγών αριθμών με τον μαθητή να τοποθετεί τους υπόλοιπους. Το παιχνίδι έχει διάρκεια πέντε (5) λεπτά. Για κάθε σωστή τοποθέτηση αριθμού κερδίζουμε (3) βαθμούς ενώ με κάθε λάθος τοποθέτηση χάνουμε ένα (1) βαθμό. Κουμπιά: Κόκκινο:Βγαίνουμε από το παιχνίδι. Πορτοκαλί:(Διπλός ρόλος) Κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού ενεργοποιούμε τη δυνατότητα αρχικής τοποθέτησης αριθμών, ενώ με το τέλος του διαθέσιμου χρόνου, αρχίζουμε το παιχνίδι από την αρχή. Ροζ:Ενεργοποιούμε το επίπεδο βοήθειας. Οnline εκπαιδευτικό παιχνίδι για παιδιά ειδικής αγωγής και Α΄δημοτικού. Μπορεί να "τρέξει" σε λειτουργικό Windows, Android, IOS, Mac OS, Linux.

Επιστροφή