Ημερήσια αρχεία: 3 Μαρτίου 2019


Διάσπαση προσοχής, VR και ένα διαφορετικό ποντίκι

Η τεχνολογία σήμερα μας διαθέτει μικρά και φτηνά gadgets που μπορούμε προσαρμόζοντάς τα να μας βοηθήσουν σημαντικά στην εκπαίδευση.
Ένα VR, ένα κινητό, ένας υπολογιστής, ένα λογισμικό mirroring και εφαρμογές όπως είναι αυτές της KIDMEDIA, μπορούν να μας βοηθήσουν να απομονώσουμε και να συγκεντρώσουμε την προσοχή ενός παιδιού στον εκπαιδευτικό στόχο. Χρησιμοποιώντας και ακουστικά πετυχαίνουμε ακόμη καλύτερη συγκέντρωση.
Δείτε το video και θα συμφωνήσετε ότι θα μπορούσε να είναι μια πολύ καλή ιδέα. Η μεγάλη πλειονότητα των μαθητών μας μετά από λίγη προσπάθεια το δέχονται ευχάριστα.
Το «ποντίκι» γραφίδα από τη μεριά του είναι μια προσπάθεια προσέγγισης στη γραφή με μολύβι, χρησιμοποιώντας προγράμματα σχεδίασης. Μπορεί ακόμη να χρησιμοποιηθεί ασύρματα και μόνο για το αριστερό του κλικ. Ευχαριστούμε πολύ την καλή μας συνάδελφο Μαρία Τασλάκη για τη συμμετοχή της στο video.(Χώρος: Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Βέροιας)

” Άκου τη φωνή σου…..”

Μία κάμερα, ένας προτζέκτορας (τον μετατρέπουμε σε καθρέπτη), μεγαφωνική εγκατάσταση (όχι ακουστικά) ένα ασύρματο μικρόφωνο, και εφαρμογές της kidmedia.
Ένα γέλιο, μία κραυγή που μπορεί να γίνει φώνημα, που με τη σειρά του να γίνει συλλαβή κι αυτή να γίνει τραγούδι ώστε κάποια στιγμή να γίνει λέξη…
Όλα αυτά σε ένα παιδί που ο λόγος του αρχίζει να ωριμάζει, η τεχνολογία μπορεί να τον βοηθήσει να ακούει τη φωνή του δυνατά και καθαρά. Χρησιμοποιώντας και εφαρμογές που με τη φωνή μετακινεί αντικείμενα στην οθόνη (2ο μέρος video), η προσπάθεια αποκτά και στόχο.
….και για να μην παρεξηγηθούμε….δεν είμαστε λογοθεραπευτές, ούτε πρόθεσή μας είναι να υποκαταστήσουμε το έργο τους. Απλοί δάσκαλοι είμαστε που για να κάνουμε τη δουλειά μας, έχουμε ανάγκη την επικοινωνία με τους μαθητές μας και όταν ο λόγος τους δεν είναι δεδομένος, τότε η προσπάθεια μας σε αυτό τον τομέα είναι επιβεβλημένη.(Χώρος: Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Βέροιας)

Μεταμορφώστε τους μαθητές σας σε “mouse”

Μία υπέρυθρη κάμερα, ένα ζευγάρι γυαλιά ή ένα καπέλο, ένας προτζέκτορας, ένας ασύρματος διακόπτης και προγράμματα της kidmedia και η μεταμόρφωση έτοιμη.
Με παρατήρηση, συντονισμό και σωστό προσανατολισμό, ο μαθητής κινεί το σώμα του στο χώρο κατευθύνοντας το ποντίκι στην οθόνη. Η απόκτηση δεξιοτήτων και γνώσεων (ανάλογα με την εφαρμογή) κάνει τη μάθηση παιχνίδι, ένα παιχνίδι όχι και τόσο εύκολο αλλά πολύ διασκεδαστικό!!!
(Χώρος: Ειδικό Σχολείο Βέροιας)