Ανακοίνωση της ομάδας δημιουργίας εκπαιδευτικού λογισμικού Kidmedia


Η ομάδα δημιουργίας εκπαιδευτικού λογισμικού Kidmedia προχώρησε πρόσφατα σε μια ριζική ανανέωση της ιστοσελίδας www.kidmedia.gr και του τρόπου με τον οποίο θα διατίθενται πλέον όλες οι εφαρμογές της.

Όλα τα τα ήδη γνωστά εκπαιδευτικά λογισμικά που κυκλοφόρησαν τα προηγούμενα χρόνια (Ενσφηνώματα 1, 2 και 3, Μαγικό Πινέλο, Κυκλοφορώ με τον Ταξάκη) και το νέο παιχνίδι Τετράς διατίθενται πλέον μόνο σε πακέτα εγκατάστασης τα οποία μπορείτε να "κατεβάσετε" από την ιστοσελίδα μας.

Ταυτόχρονα προχωράμε στη δημιουργία νέων εφαρμογών οι οποίες διατίθενται on- line και είναι προσβάσιμες σε όλους τους υπολογιστές, ταμπλέτες και κινητά.

Κάθε εγγεγραμμένο μέλος της ιστοσελίδας μας έχει πρόσβαση σε όλες τις εφαρμογές (λογισμικά και on-line) χρησιμοποιώντας τα στοιχεία σύνδεσης του στην ιστοσελίδα.

Επίσης για κάθε νέα εφαρμογή που δημοσιεύεται υπάρχει αντίστοιχο βίντεο με οδηγίες το οποίο δημοσιεύεται στο YouTube καθώς και αναλυτικές γραπτές οδηγίες.

Οι εφαρμογές που αναπτύσσουμε είναι κατάλληλες για παιδιά προσχολικής αγωγής, ειδικής αγωγής καθώς και για παιδιά των πρώτων τάξεων του δημοτικού. Όλες μπορούν να χρησιμοποιηθούν και σε διαδραστικό πίνακα.

Φιλοδοξία μας είναι να υπάρχει στη σελίδα μας αρκετό υλικό για να υποστηρίξει την διδασκαλία της πρώτης ανάγνωσης και των πρώτων βημάτων στα μαθηματικά το συντομότερο δυνατό.
Μέχρι να καταφέρουμε αυτόν το στόχο μας (περίπου 60 εφαρμογές on-line) η πρόσβαση σε όλα τα προγράμματά μας θα είναι ΔΩΡΕΑΝ ακόμη και σε αυτά τα οποία ήταν διαθέσιμα μόνο με χρηματικό αντίτιμο μέχρι πρόσφατα.
Από τη στιγμή της ολοκλήρωσης του στόχου μας και μετά, εξετάζουμε το ενδεχόμενο να ζητηθεί συνδρομή με εξαιρετικά χαμηλό κόστος από όσα μέλη της σελίδας επιθυμούν να συνεχίσουν να έχουν πλήρη πρόσβαση.
Για το θέμα αυτό, για το εάν μπορούν να υπάρξουν εναλλακτικές λύσεις χρηματοδότησης καθώς και για το σχετικό χρονοδιάγραμμα θα υπάρξει νέα ανακοίνωση μετά τον Σεπτέμβριο του 2015 2016. Έως τότε όλα τα λογισμικά και οι on-line υπηρεσίες θα είναι διαθέσιμα ΔΩΡΕΑΝ!

Γράψτε ένα σχόλιο