Εκπαιδευτικό εργαλείο «Εκτυπώσεις Kidmedia» (Beta έκδοση 1.1)


Εκπαιδευτικό εργαλείο «Εκτυπώσεις Kidmedia» (Beta έκδοση 1.1)

Μόνο για συνδρομητές.
Η εφαρμογή «Εκτυπώσεις-Kidmedia» είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο που μας δίνει τη δυνατότητα να τυπώσουμε ασκήσεις και εποπτικό υλικό από όλα τα εκπαιδευτικά πακέτα της Kidmedia, για τα μαθηματικά, την κυκλοφοριακή αγωγή, την καλλιτεχνική δημιουργία, τις δεξιότητες και την πρώτη ανάγνωση.
Στην Beta έκδοση 1.1, είναι διαθέσιμες μόνο οι εκτυπώσεις για το εκπαιδευτικό πακέτο «Παίξε με τις Λέξεις 1» και συγκεκριμένα τα βιβλιοτετράδια λέξεων 1,2,3 (98 σελίδες το καθένα) και οι καρτέλες δύο όψεων (λέξη και εικόνα) για 144 λέξεις, σε σελίδες με οκτώ καρτέλες στην κάθε μία. Για τα βιβλιοτετράδια προτάσεων 1,2,3 διαθέσιμες για την ώρα είναι μόνο οι λίστες των προτάσεων.

ΑΡΧΙΚΗ ΟΘΟΝΗ
Στο μέσο της οθόνης, εμφανίζονται όλα τα διαθέσιμα εκπαιδευτικά πακέτα για τα οποία μπορούμε να πάρουμε εκτυπώσεις . κάνοντας κλικ πάνω τους. Επιλέγοντας ένα πακέτο ή μια υποομάδα του πακέτου, μεταφερόμαστε στην οθόνη των εκτυπώσεων. Διαθέσιμα είναι ακόμη, το μπλε κουμπί των οδηγιών χρήσης, το κόκκινο κουμπί εξόδου από την εφαρμογή και το κουμπί της Kidmedia για να μεταφερθούμε στη σελίδα της.
Σημαντικό! Στην περίπτωση που υπάρχει διαθέσιμη νέα έκδοση της εφαρμογής με επιπλέον εκτυπώσεις, εμφανίζεται στο πάνω μέρος της οθόνης ένα γαλάζιο κουμπί με διπλά βέλη. Κάνοντας κλικ πάνω του, κατεβάζουμε και εγκαθιστούμε τη νέα έκδοση. 

ΟΘΟΝΗ ΕΚΤΥΠΩΣΕΩΝ........χωρίζεται σε δύο τμήματα.
Δεξί τμήμα της οθόνης. Στο πάνω μέρος του, εμφανίζεται, το εικονίδιο της ομάδας των εκτυπώσεων που επιλέξαμε ανάμεσα σε δύο μωβ βέλη-κουμπιά.Με κλικ πάνω στα βέλη μπορούμε να επιλέξουμε την αλλαγή της ομάδας εκτυπώσης πηγαίνοντας στην επόμενη (δεξί βέλος) ή στην προηγούμενη (αριστερό βέλος).
Στο κάτω μέρος του δεξιού τμήματος της οθόνης, διαθέσιμα είναι: Το κόκκινο κουμπί εξόδου και επιστροφής στην αρχική οθόνη, και το μπλε κουμπί των οδηγιών χρήσης της εφαρμογής εκτύπωσης,
Αριστερό τμήμα της οθόνης. Στο μεγάλο παράθυρο αριστερά, εμφανίζεται η σελίδα που είναι προς εκτύπωση. Δεξιά και αριστερά της σελίδας εκτύπωσης υπάρχουν διαθέσιμα έξι γαλάζια βέλη που μας επιτρέπουν πολύ εύκολα να μεταφερθούμε στη σελίδα που θέλουμε. Με κλικ στα βέλη που βρίσκονται δεξιά με χαρακτηρισμό (+), μεταφερόμαστε στις επόμενες σελίδες για εκτύπωση με βήμα 1, 5 ή 10.
Με κλικ στα βέλη που βρίσκονται αριστερά με χαρακτηρισμό (-), μεταφερόμαστε στις προηγούμενες σελίδες για εκτύπωση με βήμα 1, 5 ή 10. Στο μικρό παράθυρο κάτω από τα βέλη(+) φαίνεται ο συνολικός αριθμός των διαθέσιμων σελίδων που υπάρχουν στην ομάδα εκτυπώσεων που επιλέξαμε. Στο μικρό παράθυρο κάτω από τα βέλη(-) φαίνεται ο αριθμός της σελίδας επιλογής μας.
Σημαντικό!  Όταν επιλέξουμε μία ομάδα εκτυπώσεων αυτόματα η εφαρμογή μας πηγαίνει στην εκτύπωση που είχαμε κάνει τελευταία ώστε να προχωρήσουμε εύκολα στην επόμενη.
Πατώντας το πράσινο κουμπί της εκτύπωσης, ανοίγει ένα παράθυρο όπου επιλέγουμε τον εκτυπωτή, τον αριθμό αντιγράφων, το μέγεθος του χαρτιού και πατώντας το κουμπί [εκτύπωση], τυπώνουμε τη σελίδα που έχουμε επιλέξει.
Πατώντας το κόκκινο κουμπί επιστρέφουμε στην αρχική οθόνη

Eκπαιδευτικό εργαλείο εκτυπώσεων. Λειτουργικό σύστημα Windows.

Κράτα το

Κράτα το

Γράψτε ένα σχόλιο