Μηνιαία αρχεία: Φεβρουάριος 2018


Συλλαβές με συμπλέγματα

Εκπαιδευτικό εργαλείο


Οδηγίες σε Video

Συλλαβές με συμπλέγματα.

Θεματική Ενότητα: Πρώτη Ανάγνωση. Είναι ένα online εκπαιδευτικό εργαλείο που μας επιτρέπει να συνθέσουμε συλλαβές με δίψηφα σύμφωνα, με κεφαλαία και μικρά γράμματα, χειροκίνητα ή αυτόματα και με δυνατότητα εκφώνησης. Βοηθάει τα παιδιά στο να μάθουν να διαβάζουν συλλαβές με συμπλέγματα που γνωρίζουν ή να αυτοματοποιήσουν το ρυθμό ανάγνωσης. Στην πρώτη οθόνη ορίσουμε τα γράμματα με τα οποία θέλουμε να φτιάξουμε συλλαβές. Μπορούμε με απλό κλικ πάνω σε κάθε δίψηφο σύμφωνο ή φωνήεν να το ενεργοποιήσουμε ή να το απενεργοποιήσουμε. Με τα διαθέσιμα κουμπιά στο κάτω μέρος της οθόνης ενεργοποιούμε και απενεργοποιούμε….όλα τα συμπλέγματα…όλα τα φωνήεντα…ή όλους τους συνδυασμούς

   Έχοντας κάνει την επιλογή μας τότε μόνο μπορούμε να προχωρήσουμε στη δεύτερη οθόνη και στη σύνθεση των συλλαβών.Πατώντας το κόκκινο κουμπί στο κάτω μέρος της οθόνης συνθέτουμε μια τυχαία συλλαβή με τα γράμματα που είχαμε προεπιλέξει. Με το μωβ κουμπί της στιγμιαίας εκφώνησης ακούμε τη συλλαβή όσες φορές θέλουμε.Αρκετές δυνατότητες υπάρχουν διαθέσιμες στην εφαρμογή μας με τα κουμπιά δεξιά της οθόνης.Πατώντας το πορτοκαλί κουμπί της αλλαγής, μπορούμε να γυρίσουμε στην αυτόματη επιλογή συλλαβών. Οι συλλαβές αλλάζουν τυχαία ανάλογα με την ταχύτητα που ορίζεται από τα κουμπιά στο κάτω μέρος της οθόνης. Πατώντας το μωβ κουμπί του ήχου, ακούμε κάθε συλλαβή που δημιουργείται μόνο μια φορά. Μπορούμε να επαναλαμβάνουμε τον ήχο κάθε συλλαβής με το κουμπί στιγμιαίας εκφώνησης. Με το πάτημα του πράσινου κουμπιού, ενεργοποιούμε τα επίπεδα βοήθειας. Στο 1ο επίπεδο βοήθειας τα σύμφωνα χρωματίζονται με διαφορετικό χρώμα από τα φωνήεντα. Στο 2ο επίπεδο βοήθειας το φωνήεν στη συλλαβή, εμφανίζεται με μικρή καθυστέρηση μετά τα σύμφωνα βοηθώντας στην κατανόηση του μηχανισμού της ανάγνωσης. Πατώντας το μπλε κουμπί, αρχικά κάνουμε το πρώτο σύμφωνο με κεφαλαίο γράμμα. Με δεύτερο πάτημα γίνονται κεφαλαία όλα τα γράμματα. Με τρίτο πάτημα όλα τα γράμματα γίνονται πάλι μικρά.Πατώντας το κόκκινο κουμπί πάνω δεξιά στην οθόνη, επιστρέφουμε στον ορισμό των συλλαβών. Οnline εκπαιδευτικό λογισμικό για μαθητές ειδικής αγωγής και Α΄δημοτικού. Μπορεί να "τρέξει" σε λειτουργικό Windows, Android, IOS, Mac OS, Linux.

Επιστροφή

Εκπαιδευτικό εργαλείο «Εκτυπώσεις Kidmedia» (Beta έκδοση 1.1)

Εκπαιδευτικό εργαλείο «Εκτυπώσεις Kidmedia» (Beta έκδοση 1.1)

Μόνο για συνδρομητές.
Η εφαρμογή «Εκτυπώσεις-Kidmedia» είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο που μας δίνει τη δυνατότητα να τυπώσουμε ασκήσεις και εποπτικό υλικό από όλα τα εκπαιδευτικά πακέτα της Kidmedia, για τα μαθηματικά, την κυκλοφοριακή αγωγή, την καλλιτεχνική δημιουργία, τις δεξιότητες και την πρώτη ανάγνωση.
Στην Beta έκδοση 1.1, είναι διαθέσιμες μόνο οι εκτυπώσεις για το εκπαιδευτικό πακέτο «Παίξε με τις Λέξεις 1» και συγκεκριμένα τα βιβλιοτετράδια λέξεων 1,2,3 (98 σελίδες το καθένα) και οι καρτέλες δύο όψεων (λέξη και εικόνα) για 144 λέξεις, σε σελίδες με οκτώ καρτέλες στην κάθε μία. Για τα βιβλιοτετράδια προτάσεων 1,2,3 διαθέσιμες για την ώρα είναι μόνο οι λίστες των προτάσεων.

ΑΡΧΙΚΗ ΟΘΟΝΗ
Στο μέσο της οθόνης, εμφανίζονται όλα τα διαθέσιμα εκπαιδευτικά πακέτα για τα οποία μπορούμε να πάρουμε εκτυπώσεις . κάνοντας κλικ πάνω τους. Επιλέγοντας ένα πακέτο ή μια υποομάδα του πακέτου, μεταφερόμαστε στην οθόνη των εκτυπώσεων. Διαθέσιμα είναι ακόμη, το μπλε κουμπί των οδηγιών χρήσης, το κόκκινο κουμπί εξόδου από την εφαρμογή και το κουμπί της Kidmedia για να μεταφερθούμε στη σελίδα της.
Σημαντικό! Στην περίπτωση που υπάρχει διαθέσιμη νέα έκδοση της εφαρμογής με επιπλέον εκτυπώσεις, εμφανίζεται στο πάνω μέρος της οθόνης ένα γαλάζιο κουμπί με διπλά βέλη. Κάνοντας κλικ πάνω του, κατεβάζουμε και εγκαθιστούμε τη νέα έκδοση. 

ΟΘΟΝΗ ΕΚΤΥΠΩΣΕΩΝ........χωρίζεται σε δύο τμήματα.
Δεξί τμήμα της οθόνης. Στο πάνω μέρος του, εμφανίζεται, το εικονίδιο της ομάδας των εκτυπώσεων που επιλέξαμε ανάμεσα σε δύο μωβ βέλη-κουμπιά.Με κλικ πάνω στα βέλη μπορούμε να επιλέξουμε την αλλαγή της ομάδας εκτυπώσης πηγαίνοντας στην επόμενη (δεξί βέλος) ή στην προηγούμενη (αριστερό βέλος).
Στο κάτω μέρος του δεξιού τμήματος της οθόνης, διαθέσιμα είναι: Το κόκκινο κουμπί εξόδου και επιστροφής στην αρχική οθόνη, και το μπλε κουμπί των οδηγιών χρήσης της εφαρμογής εκτύπωσης,
Αριστερό τμήμα της οθόνης. Στο μεγάλο παράθυρο αριστερά, εμφανίζεται η σελίδα που είναι προς εκτύπωση. Δεξιά και αριστερά της σελίδας εκτύπωσης υπάρχουν διαθέσιμα έξι γαλάζια βέλη που μας επιτρέπουν πολύ εύκολα να μεταφερθούμε στη σελίδα που θέλουμε. Με κλικ στα βέλη που βρίσκονται δεξιά με χαρακτηρισμό (+), μεταφερόμαστε στις επόμενες σελίδες για εκτύπωση με βήμα 1, 5 ή 10.
Με κλικ στα βέλη που βρίσκονται αριστερά με χαρακτηρισμό (-), μεταφερόμαστε στις προηγούμενες σελίδες για εκτύπωση με βήμα 1, 5 ή 10. Στο μικρό παράθυρο κάτω από τα βέλη(+) φαίνεται ο συνολικός αριθμός των διαθέσιμων σελίδων που υπάρχουν στην ομάδα εκτυπώσεων που επιλέξαμε. Στο μικρό παράθυρο κάτω από τα βέλη(-) φαίνεται ο αριθμός της σελίδας επιλογής μας.
Σημαντικό!  Όταν επιλέξουμε μία ομάδα εκτυπώσεων αυτόματα η εφαρμογή μας πηγαίνει στην εκτύπωση που είχαμε κάνει τελευταία ώστε να προχωρήσουμε εύκολα στην επόμενη.
Πατώντας το πράσινο κουμπί της εκτύπωσης, ανοίγει ένα παράθυρο όπου επιλέγουμε τον εκτυπωτή, τον αριθμό αντιγράφων, το μέγεθος του χαρτιού και πατώντας το κουμπί [εκτύπωση], τυπώνουμε τη σελίδα που έχουμε επιλέξει.
Πατώντας το κόκκινο κουμπί επιστρέφουμε στην αρχική οθόνη

Eκπαιδευτικό εργαλείο εκτυπώσεων. Λειτουργικό σύστημα Windows.

Κράτα το

Κράτα το


Η kidmedia.gr γίνεται συνδρομητική

Η Kidmedia αλλάζει....

Η ομάδα δημιουργίας εκπαιδευτικού λογισμικού Kidmedia ανακοινώνει τη νέα συνδρομητική λειτουργία της ιστοσελίδας της (kidmedia.gr) και ζητά την υποστήριξη των ήδη εγγεγραμμένων αλλά και των μελλοντικών χρηστών της για να μπορέσει να συνεχίσει το έργο της, ορίζοντας στα 20€ το ποσό της ετήσιας συνδρομής, δίνοντας ταυτόχρονα στους ήδη εγγεγραμμένους χρήστες αλλά και σε όσους εγγραφούν μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου 2018, ισόβια έκπτωση 25% διαμορφώνοντας την παρούσα τιμή της ετήσιας συνδρομής στα 15€.

Για πληροφορίες και τρόπους πληρωμής της συνδρομής σας επιλέξτε εγγραφή από τη σελίδα μας ( kidmedia.gr/register ).

Εδώ και 4 χρόνια περίπου, με τη ΔΩΡΕΑΝ εγγραφή, η ομάδα μας έδωσε την ευκαιρία σε όλα τα παιδιά, τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς, να γνωρίσουν και να χρησιμοποιήσουν τα εκπαιδευτικά μας λογισμικά και παιχνίδια.
Για 4 χρόνια δίχως την παραμικρή χρέωση για τους χρήστες, δίχως διαφημίσεις, δίχως χορηγούς και φυσικά δίχως κανένα απολύτως έσοδο.

Όλα αυτά τα χρόνια, μία ομάδα που δεν έχει καμία σχέση με εταιρεία αποτελούμενη αποκλειστικά από εκπαιδευτικούς, κατάφερε να αναλάβει εξ ολοκλήρου το κόστος συντήρησης της σελίδας, δημιουργώντας συνεχώς εξειδικευμένο εκπαιδευτικό υλικό υψηλής ποιότητας. Για να γίνουν όλα αυτά πραγματικότητα, δαπανήθηκαν αρκετά χρήματα και χιλιάδες ώρες εργασίας.

Με δεδομένο, την αύξηση του αριθμού των χρηστών της σελίδας μας, με το κόστος συντήρησης να ανεβαίνει, σε συνδυασμό με τον τεράστιο όγκο εργασίας που θα πρέπει πλέον να αναθέτουμε και σε τρίτους, υπάρχει άμεση ανάγκη οικονομικής στήριξης, μέσω της συνδρομητικής λειτουργίας για να μπορέσουμε πλέον να συνεχίσουμε το έργο μας.

Τι αποκτάτε με τη συνδρομή σας:
Ταυτόχρονη πρόσβαση σε δύο οθόνες για όλα τα λογισμικά μας:
- Τα ενσφηνώματα 1,2 και 3 με εκατοντάδες εφαρμογές για τα μαθηματικά,
- Το «Μαγικό πινέλο» και το «κυκλοφορώ με τον Ταξάκη» για την καλλιτεχνική δημιουργία και την κυκλοφοριακή αγωγή.
- Το εκπαιδευτικό παιχνίδι «Τετράς» για να γνωρίσουμε την Ελλάδα παίζοντας
- Το νέο εκπαιδευτικό πακέτο «Παίξε με τις λέξεις» για την πρώτη ανάγνωση
- Το ειδικό πρόγραμμα εκτύπωσης, με πρόσβαση σε όλες τις έντυπες ασκήσεις, καρτέλες και βοηθήματα, τα οποία θα έχετε τη δυνατότητα να τυπώσετε όσες φορές χρειαστεί.
- Δεκάδες online εκπαιδευτικές εφαρμογές εργαλεία, και παιχνίδια, video και τραγούδια, για υπολογιστές, smart-phones και tablets για παιδιά 2-8 χρόνων, εφαρμογές που θα εμπλουτίζονται συνεχώς με νέες.

Παράλληλα, με τη συνδρομή σας, δίνετε σε εμάς τη δυνατότητα να κρατήσουμε τη σελίδα μας ανοικτή και εφόσον υπάρξει ικανός αριθμός συνδρομητών να αναβαθμίσουμε τόσο την υπηρεσία φιλοξενίας της, όσο και τα λογισμικά μας, ώστε να λειτουργούν σε νέες εκδόσεις των windows αλλά και σε mac ή linux. Ταυτόχρονα, θα μπορούμε να έχουμε πρόσβαση σε πιο διευρυμένες βιβλιοθήκες γραφικών και ήχου και να αναθέτουμε εργασίες που δεν έχουν σχέση με το δημιουργικό κομμάτι σε τρίτους ώστε να επικεντρωθούμε στο βασικό έργο μας: τον σχεδιασμό πραγματικά αποτελεσματικών εκπαιδευτικών εργαλείων και παιχνιδιών.

Αποφασίσαμε τέλος ότι κάποιες online εφαρμογές, αλλά και το πρόγραμμα «Κυκλοφορώ με τον Ταξάκη», θα παραμείνουν δωρεάν για όλους τους εγγεγραμμένους χρήστες που είναι και μέλη της λίστας του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της Kidmedia, είτε έχουν πληρώσει συνδρομή είτε όχι.

Φίλες και φίλοι,
για όλα τα παραπάνω, ελπίζουμε πραγματικά στην βοήθεια και την στήριξή σας, γιατί δίχως αυτήν η Kidmedia δεν θα μπορέσει να συνεχίσει το έργο της.