Μηνιαία αρχεία: Ιούλιος 2022


Σχέδια Google για εύκολη δημιουργία ασκήσεων με εικόνες.

Μία παρουσίαση στην οποία θα μάθετε πώς να δημιουργήσετε ασκήσεις, έγγραφα , εννοιολογικούς χάρτες, προσκλήσεις και οποιοδήποτε έντυπο  θα χρειαστείτε για το σχολείο (και όχι μόνο). Η συγκεκριμένη παρουσίαση αφορά στην δημιουργία μίας άσκησης για να μάθουν τα παιδιά την ώρα αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις ίδιες τεχνικές για οτιδήποτε φανταστείτε.
'Ασκηση Μαθαίνουμε την ώρα
Τα σχέδια Google δεν χρειάζονται εγκατάσταση στον υπολογιστή, αποθηκεύονται on line και μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε και να τα επεξεργαστείτε από οποιονδήποτε υπολογιστή με σύνδεση στο διαδίκτυο. Το μόνο που χρειάζεστε είναι να έχετε έναν λογαριασμό στην Google.

Στο ερώτημα "Γιατί να μην χρησιμοποιήσω το Word ή κάποιον άλλον επεξεργαστή κειμένου;" θα απαντήσουμε ότι η μεγάλη διαφορά με τους επεξεργαστές κειμένου είναι ότι μπορείτε να μετακινήσετε όπου και όποτε θελήσετε εικόνες και κείμενα, να τροποποιήσετε ότι επιθυμείτε και να ΜΗΝ ανησυχήσετε ούτε για μια στιγμή ότι "Χάλασε η στοίχιση 🙁 "!!". Σημαντικό πλεονέκτημα είναι και η αναζήτηση για εικόνες στο διαδίκτυο μέσα στην εφαρμογή και η άμεση εισαγωγή τους στο έγγραφο καθώς και η άμεση αποθήκευση on-line. Επίσης έχετε την πολύ σημαντική δυνατότητα να δείτε το ιστορικό εκδόσεων και να κάνετε επαναφορά σε προηγούμενες εκδόσεις

Η παρουσίαση μας δεν καλύπτει όλες τις δυνατότητες της εφαρμογής. Αν επιθυμείτε , μπορείτε να διαβάσετε και την βοήθεια εδώ (στα Αγγλικά).

Αν πάλι δεν θέλετε να έχετε λογαριασμό Google ή θέλετε πιο προχωρημένες λειτουργίες σας προτείνουμε την δωρεάν εφαρμογή Inkscape ή το Libre Draw.

Αν έχετε απορίες ή θέλετε κάποια επιπλέον πληροφορία, μπορείτε να γράψετε ένα σχόλιο σε αυτό το άρθρο ή να μας στείλετε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή στην σελίδα μας στο Facebook.

Αν σας άρεσε αυτό το άρθρο, σας παρακαλούμε να μας βοηθήσετε κοινοποιώντας το στα κοινωνικά δίκτυα!
Αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε την άσκηση που φτιάξαμε μπορείτε να την κατεβάσετε εδώ και για να την αντιγράψετε και να την επεξεργαστείτε μπορείτε να την κατεβάσετε εδώ.