Μηνιαία αρχεία: Ιανουάριος 2022


Εκτυπώσεις μαθηματικών πράξεων

Εκπαιδευτικό εργαλείο «Εκτυπώσεις Μαθηματικών» (alpha έκδοση 0.6)

Μόνο για συνδρομητές.
Η εφαρμογή «Εκτυπώσεις μαθηματικών πράξεων» είναι ένα πρόγραμμα εκτύπωσης πράξεων στα μαθηματικά με δυνατότητα παραμετροποίησης και πολύ εύκολο στη χρήση του.Είναι για υπολογιστές με λειτουργικό windows και θα πρέπει να το κατεβάσετε και να το εγκαταστήσετε στον υπολογιστή σας, …. από τη σελίδα της kidmedia και από το υπομενού κατεβάστε….. διαλέγοντας την έκδοση ανάλογη του λειτουργικού σας συστήματος.
Στην alpha έκδοση 0.6, είναι διαθέσιμες οι εκτυπώσεις για πράξεις πρόσθεσης και αφαίρεσης.

ΑΡΧΙΚΗ ΟΘΟΝΗ
Τρέχοντας την εφαρμογή, στην αρχική οθόνη, διαθέσιμα είναι τα κουμπιά των πράξεων. Κάνοντας κλικ σε ένα από αυτά μεταφερόμαστε στην οθόνη των εκτυπώσεων για την πράξη που έχουμε επιλέξει. (Στην τρέχουσα έκδοση (δεύτερη 0.6) είναι διαθέσιμες οι πράξεις πρόσθεσης και αφαίρεσης).

ΟΘΟΝΗ ΕΚΤΥΠΩΣΕΩΝ
Η βασική αρχή είναι ότι....σε κάθε όρο της πράξης και στο αποτέλεσμα, δίνουμε τα αριθμητικά όρια. Στους όρους της πράξης βάζουμε αριθμούς από το 0-99 και στο αποτέλεσμα από το 0-198.
Τα τέσσερα κουμπιά που βρίσκονται αριστερά και κάτω στην οθόνη, μας βοηθούν να εξειδικεύσουμε το είδος των πράξεων. Στο πρώτο της σειράς, επιλέγουμε αν οι πράξεις μας θα είναι κάθετες ή οριζόντιες. Τα επόμενα δύο κιτρινοπορτοκαλί κουμπιά λειτουργούν συνδυαστικά και μας επιτρέπουν να επιλέξουμε αν οι πράξεις μας θα κάνουν ή όχι υπέρβαση της επόμενης δεκάδας. Αν παραμείνουν απενεργοποιημένα, τότε οι πράξεις θα είναι μεικτές, με ή χωρίς υπέρβαση. Το τέταρτο κουμπί της ομάδας αυτής καθορίζει αν το ζητούμενο στην πράξη θα είναι το αποτέλεσμα ή κάποιος από τους όρους της πράξης. Ολοκληρώνοντας την παραμετροποίηση επιλέγουμε τον αριθμό των πράξεων ανά σελίδα και με κλικ στο τελευταίο κουμπί δεξιά, εμφανίζεται η σελίδα των πράξεων έτοιμη για εκτύπωση.
Σημαντικό!  Πηγαίνοντας πάνω σε κάποιο κουμπί της εφαρμογής ή στους όρους και το αποτέλεσμα της πράξης, εμφανίζονται μηνύματα που περιγράφουν τη χρήση τους.
Τα κουμπιά που βρίσκονται στο πάνω μέρος της οθόνης από δεξιά προς τα αριστερά, μας επιτρέπουν: Να βρούμε αναλυτικές οδηγίες και video για τη χρήση του προγράμματος, να τυπώσουμε τη σελίδα που έχουμε μπροστά μας, να ανακατέψουμε τις πράξεις ώστε να τυπώνουμε με διαφορετική σειρά σε κάθε σελίδα, να σώσουμε σε αρχείο την παραμετροποίηση που ορίσαμε, να ανοίξουμε ένα αρχείο με μια αποθηκευμένη παραμετροποίηση, να επιστρέψουμε πίσω ένα βήμα με κάθε κλικ από το κουμπί της επιστροφής ώστε να αλλάξουμε κάποια από τις παραμέτρους μας.
Πατώντας τέλος το κόκκινο κουμπί, επιστρέφουμε στην αρχική οθόνη. Κλείνουμε την εφαρμογή, κλείνοντας το παράθυρο στο οποίο τρέχει.

Eκπαιδευτικό εργαλείο εκτυπώσεων. Λειτουργικό σύστημα Windows.

Κράτα το

Κράτα το