Μηνιαία αρχεία: Ιούλιος 2021


Ανάπτυγμα κύβου με το Geogebra

Μία δραστηριότητα φτιαγμένη με το Geogebra, ένα εργαλείο για εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων που διδάσκουν μαθηματικά (και όχι μόνο).
Στην συγκεκριμένη δραστηριότητα μπορείτε να δείτε 11 διαφορετικά αναπτύγματα του κύβου, να ανοίξετε και να κλείσετε το κάθε ανάπτυγμα, να το μετακινήσετε στον χώρο και να το δείτε από διαφορετικές γωνίες (3D). Χρησιμοποιήστε τα slider και τα σημεία.
Πρόταση: Προσπαθήστε να φτιάξετε με χαρτί ή χαρτόνι τα αναπτύγματα του κύβου!Η δραστηριότητα αυτή αποτελεί μετάφραση της αρχικής η οποία δημιουργήθηκε από τον R. Herzog και όπως τροποποιήθηκε από την GeoGebra Materials Team.


Νέες δυνατότητες για τις συνδρομές Kidmedia (επαγγελματικές – σχολείων)

Για τις επαγγελματικές άδειες και τις άδειες σχολείων, θα υπάρξει από τη νέα σχολική χρονιά η δυνατότητα να έχουν εξαρτώμενα μέλη - συνδρομητές. Αυτά τα μέλη θα έχουν όλα τα δικαιώματα της προσωπικής συνδρομής, αλλά δεν θα έχουν τη δυνατότητα να αλλάξουν τα στοιχεία του συνδρομητή (ονοματεπώνυμο, email και συνθηματικό). Δικαίωμα αλλαγής αυτών των στοιχείων θα έχει μόνο ο κεντρικός λογαριασμός σε προστατευμένη σελίδα, ώστε να μπορεί να διαθέτει αυτές τις συνδρομές σε παιδιά - μαθητές και μαθήτριές του.

Έτσι θα έχει τη δυνατότητα να μοιράζεται ασκήσεις και υλικό από την ιστοσελίδα μας χωρίς να απαιτείται εγγραφή από τα εξαρτώμενα μέλη - συνδρομητές.

Σύντομα θα επανέλθουμε με περισσότερες πληροφορίες.