Ημερήσια αρχεία: 4 Δεκεμβρίου 2020


Ταύτιση ήχων με εικόνες


Εφαρμογή (Ζώα)


Εφαρμογή (Αντικείμενα)


Εφαρμογή (Μ.μεταφοράς-καιρός)

Ταύτιση ήχων με εικόνες (ζώα,αντικείμενα,μέσα μεταφοράς,καιρικά φαινόμενα)
Θεματική Ενότητα: Δεξιότητες και πρώτη επαφή και χρήση των Η/Υ. Στο κάτω μέρος της οθόνης εμφανίζονται σε μια σειρά 5 τυχαίες εικόνες. Στη μέση της οθόνης και σε σειρά εμφανίζονται 5 εσοχές που κάθε μια έχει από πάνω της το εικονίδιο ενός μεγάφωνου. Κάνοντας κλικ σε ένα από τα μεγάφωνα, ο χρήστης ακούει έναν ήχο που αντιστοιχεί σε μια από τις κάτω εικόνες. Θα πρέπει να πάρει αυτή την εικόνα και να την βάλει στη θέση της. Με την ολοκλήρωση τοποθέτησης όλων των εικόνων η εφαρμογή ανακατεύει και τοποθετεί νέα πεντάδα εικόνων. Με κάθε σωστή τοποθέτηση κερδίζουμε 2 βαθμούς. Με κάθε λάθος τοποθέτηση χάνουμε 1 βαθμό. Το παιχνίδι διαρκεί 5 λεπτά. Κουμπιά: Κόκκινο:Βγαίνουμε από το παιχνίδι. Πορτοκαλί:(Διπλός ρόλος). Αλλάζουμε τα αντικείμενα ή αρχίζουμε το παιχνίδι από την αρχή εάν έχει τελειώσει ο χρόνος. Οnline εκπαιδευτικό παιχνίδι για παιδιά ειδικής και προσχολικής αγωγής. Μπορεί να "τρέξει" σε λειτουργικό Windows, Android, IOS, Mac OS, Linux.

Επιστροφή

Σύνθεση εικόνων

Εκτέλεση εφαρμογής

Σύνθεση εικόνων
Θεματική Ενότητα: Δεξιότητες και πρώτη επαφή και χρήση των Η/Υ. Στην οθόνη εμφανίζονται εννέα (9) κομμάτια τεσσάρων εικόνων ανακατεμένων μεταξύ τους των οποίων η ολοκληρωμένη μορφή, παρουσιάζεται στη δεξιά στήλη. Με κάθε αριστερό κλικ του ποντικιού σε ένα από τα εννέα τμήματα, παρουσιάζεται και ένα τμήμα της κάθε εικόνας. Έχοντας αποφασίσει την εικόνα που θέλουμε, προσπαθούμε να φέρουμε στην επιφάνεια και τα εννέα κομμάτια της. Όταν αυτή ολοκληρωθεί τότε ζωντανεύει ηχητικά. Στη συνέχεια τα τμήματα ανακατεύονται εκ νέου με τυχαία σειρά για να σχηματίσουμε την επόμενη εικόνα. Για κάθε εικόνα που συνθέτουμε σηκώνεται και ένα από τα 10 σκαντζοχοιράκια στο πάνω μέρος της οθόνης. Κουμπιά: Κόκκινο:Βγαίνουμε από το παιχνίδι. Πορτοκαλί:Εξαφανίζει και εμφανίζει το περίγραμμα γύρω από τα κομμάτια των εικόνων. Οnline εκπαιδευτικό παιχνίδι για παιδιά ειδικής και προσχολικής αγωγής. Μπορεί να "τρέξει" σε λειτουργικό Windows, Android, IOS, Mac OS, Linux.
Επιστροφή

Σύνθεση εικόνων με σχήματα


Εκτέλεση εφαρμογής

Χρωματιστό τανγκράμ
Θεματική Ενότητα: Δεξιότητες και πρώτη επαφή και χρήση των Η/Υ - Καλλιτεχνική δημιουργία. Θυμίζοντας το κινέζικο τανγκράμ στην εφαρμογή αυτή συνθέτουμε μια εικόνα (…ένα τρένο…ένα σπίτι….) με τα κομμάτια της να είναι απλά σχήματα σε διάφορα χρώματα. Δεξιά της οθόνης και σε λευκό καμβά εμφανίζεται το περίγραμμα της εικόνας που πρέπει ο μαθητής να συνθέσει. Αριστερά της οθόνης εμφανίζονται τα κομμάτια της εικόνας και το εικονίδιο με την εικόνα προς σύνθεση. Μπορούμε να επιλέξουμε ανάμεσα σε 8 διαφορετικές εικόνες. Ο μαθητής θα πρέπει να πάρει να σύρει και να τοποθετήσει τα κομμάτια της εικόνας στο περίγραμμα δεξιά, χωρίς όμως αυτά να κλειδώνουν όταν τοποθετηθούν στη θέση τους. Όταν όλα τα κομμάτια τοποθετηθούν περίπου στη θέση τους, τότε μόνο κλειδώνουν όλα μαζί και συνθέτουν την εικόνα. Μετά την ηχητική επιβράβευση η εφαρμογή προχωρά στην επόμενη εικόνα. Το παιχνίδι δεν έχει διάρκεια. Κερδίζουμε (1) βαθμό για κάθε εικόνα που συναρμολογούμε. Κουμπιά: Κόκκινο:Βγαίνουμε από το παιχνίδι. Πορτοκαλί:Αρχίζουμε το παιχνίδι από την αρχή. Μωβ:Αλλάζουμε την εικόνα. Οnline εκπαιδευτικό παιχνίδι για παιδιά ειδικής και προσχολικής αγωγής. Μπορεί να "τρέξει" σε λειτουργικό Windows, Android, IOS, Mac OS, Linux.
Επιστροφή